Kalıcı makyaj uygulamak bazı kişilerce maalesef yanlış algılanıyor!
Kalıcı makyaj demek yeniden var etmek değil, bir boya yardımı ile bozuk olanı düzeltmek var olanı yoğunlaştırmak, belirginleştirmektir. Amacın dışına çıkıldığı takdirde problemler kendini gösterir silmeler devreye girer. Örnek verecek olursak; seyrek olan bir kaşın aralarına kıl efekti vererek kaş yapmak yerine sıvama boya verildiği zaman doğal görünümünden uzaklaşır, rengi değişir, kişi sildirmenin çarelerini arar.
Eyeliner da Silme
Boyanın cilt altına verilmesi anında makinanın açısı düzgün ayarlanmazsa cilt altında boya göçü olur, yani boya far gibi dağılır yine silmenin çareleri aranır.
Dudak Kontüründe Silme
Normal dudak kontürünün dışına çıkılmışsa rengi dudak renginden illaki farklı olacaktır. Ruju taşırmış görüntüsü olacaktır. Bu durumda da yine silme yollarına gidilir.
Mıcropigmantasyon (Kalıcı Makyaj) da Hangi Durumlarda Silinme Yollarına Başvurulur;
- Şekli bozuk yapılmış kaşlar, mevcut kıl yerinin üstünde veya altında uygulanmış olanlar.
- Çok kalın yapılmış olanlar,
- Sert kavisler verilmiş olanlar,
- Rengi değişmiş olanlar,(Kızarmış,grileşmiş,yeşermiş,morarmış boyalar)
- Eyelinerlar da kalın yapılmış olanlar, boyanın göçü halinde dağılmış olanlar, kuyruk kısımları gereksiz yere uzatılmış olanlar.
- Dudaklarda yapılan en büyük hata, pigment (boya) ile dudağa hacim vermeye çalışılmış olmakla dudağı kalınlaştırmak.
Bu sayılan sebeplerden dolayı kalıcı makyaj mağdurlarının sayısı günden güne arttığından silinme yollarına başvurulmaktadır.
KALICI MAKYAJ SİLME TEKNİKLERİ
- Kamuflaj yolu ile;
Bu en eski tekniktir. Kesinlikle önerilmez! Makine yardımı ile ten rengi bir boyanın koyu rengin üzerinden defalarca gidip gelinmesiyle kapatılmaya çalışılması. Koyu rengi açık renk ile ten rengine çevirmek mümkün olmayacağından yapılan bölgede yama gibi durur.
- Lazer ile kalıcı makyajın silinmesi;
Günümüzde maalesef çeşitli dalga boylarında lazerler ile kaş bölgesindeki veya kıl olan yerdeki boyalar (pigmentler) yok edilmeye çalışılmakta. Oysa tek dalga boyu olan lazerler bu silmede kullanılabilir. Lazerler pigment rengine göre dalga atışlarını yaptıklarından kılların zarar görmemesi mümkün değildir.
MİCROPUNKTASYON
Kalıcı makyajın solüsyon ile silinmesine verilen ad dır. Aynen kalıcı makyaj yapımında kullanılan cihazlar yardımıyla, daha önce uygulanmış olan pigmentleri cildin altında micro parçacıkları ayırarak yukarı doğru mıknatıs gibi çekerek kusturma yöntemidir.
Düzgün solüsyon ve ehli eller ile yapılmış bir kalıcı makyaj silme işlemi en emin yöntemdir.
SOLÜSYON İLE KALICI MAKYAJ SİLDİRECEKLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR!
Kalıcı makyajı sildirme, kalıcı makyaj yapmak gibi değildir. Tecrübesiz, ne olduğu belli olmayan asit içerikli ürünler ile sildirme yapmak cilde geri dönülmez hasarlar bırakabilir.
Bu hasarlar şunlardır;
-Scar (yara) izi
-Ciltte çökme
-Pigment kaybı
-5-6 seans tan sonra bile renkte bir açılma olmaması.
Solüsyon ile kalıcı makyajın silinmesi, verilen pigmentin derinliği, yoğunluğu,kalitesi ve cildin göstereceği reaksiyona bağlı olarak 2-4 seans arasında değişmektedir.
Solüsyon ile 15 yılın tecrübesiyle kalıcı makyaj silme.